Airconditioning

Waarom airco

Ook in ons Nederland, nemen de temperaturen toe, een hoge vochtigheidsgraad draagt al snel bij aan het gevoel van onbehaaglijkheid. In een airconditioner worden warmte en vocht aan de lucht onttrokken. Hierdoor ontstaat een veel aangenamer woon- of werkklimaat waar u zich prettig en productief bij voelt. En een airconditioningsysteem biedt meer dan de gewenste verkoeling. Het levert ook schone, gezonde, gekoelde lucht. In één of meerdere vertrekken; koelen en/of verwarmen; met één apparaat; individueel regelbaar: het is allemaal mogelijk, zonder ingewikkelde verbouwingen en veel hak- of breekwerk. Het grote verschil tussen airconditioning en ventilatie is dat de ventilatie de lucht niet koelt, maar alleen zorgt voor een luchtstroom in de kamer. Met airconditioning kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door.

Installatiebedrijf van Hilst voor al uw airco levering en reparaties en onderhoud in de omgeving Waalwijk  Drunen Elshout Vlijmen Heusden Den Bosch Kaatsheuvel Sprang Capelle Loon op Zand Tilburg

Airco en verwarmen

Als u kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kunt u behalve koelen ook zeer efficiënt verwarmen. Bij een warmtepomp wordt de koelcyclus omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op een hoger temperatuurniveau gebracht en aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. De warmtepomp is ideaal voor individuele ruimtes die u (snel) wilt verwarmen. U hoeft dan niet meer de gehele cv installatie op te stoken om een ruimte op temperatuur te brengen. Zo bespaart u flink op uw energierekening. Ook kunt u op plaatsen waar niet direct aardgas beschikbaar is het hele jaar door een comfortabel klimaat realiseren, bijvoorbeeld een vakantiehuisje of stacaravan.

Er zijn talloze fabrikanten voor airconditioningsystemen, net zo veel als er merken koelkasten zijn! Wij hebben gekozen voor fujielectric, en Daikin. Deze systemen hebben een laag geluidsniveau, energiezuinig, compact, krachtig en hebben een fraai uiterlijk, maar zijn bovenal van een zeer goede kwaliteit.

Van bovengenoemde merken hebben wij onderdelen op voorraad, wat bij e.v. storingen de service versneld.

Natuurlijk kunnen wij ook alle overige merken aan u leveren, en van onderhoud voorzien.

Installatiebedrijf van Hilst voor al uw airco levering en reparaties en reparaties en onderhoud in de omgeving Waalwijk Drunen Elshout Vlijmen Heusden Den Bosch Kaatsheuvel Sprang Capelle Loon op Zand Tilburg.

Werking airconditioner

Een airconditioner functioneert zoals een koelkast. Een milieuvriendelijk koelmiddel wordt in een gesloten leidingsysteem rondgepompt. In de binnen- en buitenunit bevindt zicht een warmtewisselaar met een ventilator. Dankzij een ingenieus principe op basis van verandering van druk en temperatuur binnen ontstaat er een koeleffect binnen. Door de luchtcirculatie over de warmtewisselaar binnen, wordt er warmte ontrokken aan de binnenlucht en via een leidingsysteem naar buiten afgevoerd.

Piet van Hilst is heeft een STEK erkenning, en een geldige F gassen registratie waardoor hij bevoegd is airco’s te installeren, en te onderhouden.

Installatiebedrijf van Hilst voor al uw airco levering en reparaties en reparaties en onderhoud in de omgeving Waalwijk Drunen Elshout Vlijmen Heusden Den Bosch Kaatsheuvel Sprang Capelle Loon op Zand Tilburg.